Bogdan Huțucă: “Teama că România va duce o lipsă de ulei și/sau de cereale nu se bazează pe realitate. Nu sunt motive de panică”

Bogdan Huţucă

Președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, a afirmat că teama că România nu va duce o lipsă de ulei sau de cereale nu se bazează pe realitate și a transmis cetățenilor că nu sunt motive de panică.

Bogdan Huțucă a declarat că dacă oamenii văd că pe raftul unui magazin lipsește marca preferată de ulei să își facă grijă deoarece toate produsele cu care suntem obișnuiți vor fi la locul lor în câteva zile.

“La începutul pandemiei, mare parte dintre români au luat cu asalt magazinele. S-au făcut rezerve de paste, de conserve, de carne, de făină, ba chiar și de hârtie igienică.  A fost o perioadă foarte scurtă în care unele produse au fost mai rare pe piață, însă în scurt timp magazinele au fost aprovizionate cu absolut tot ce era necesar. Inclusiv cu drojdie!  Mediul privat a reușit atunci să acopere în totalitate cererea de produse de pe piață. Acest lucru se va întâmpla și acum. Nu vă faceți griji dacă vedeți că pe raftul unui magazin anume lipsește marca preferată de ulei. În câteva zile toate produsele cu care suntem obișnuiți vor fi la locul lor”, a declarat Huțucă.

El a precizat că teama că Românua va duce o lipsă de ulei sau de cereale nu se bazează pe realitate.

Teama că România va duce o lipsă de ulei și/sau de cereale nu se bazează pe realitate. Economia României produce de aproape 3 ori mai mult ulei decât consumă românii. Totodată, suntem al doilea cel mai mare exportator de cereale din Uniunea Europeană, după Franța. Producem deci suficient!

Nu sunt motive de panică. Liniștiți-vă părinții și bunicii, care poate au încă memoria comunismului, când de pe piață lipseau absolut toate produsele necesare vieții de zi cu zi. Avem atât la nivel național cât și la nivel european mecanisme care să ne protejeze în orice situație!”, a mai transmis liderul PNL Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*