Bogdan Huțucă anunță obținerea finanțării pentru două spitale noi, care vor fi construite în Constanța până în 2026

Vergil Chițac și Mihai Lupu, alături de ministrul Alexandru Rafila. FOTO: Facebook Bogdan Huțucă

Președinte PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat joi, 20 aprilie, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, că a fost obținută finanțarea, prin PNRR, pentru două spitale noi, care vor fi construite în Constanța până în 2026.

„E oficial. Administrațiile liberale ale Constanței au asigurat finanțarea pentru două spitale noi, care vor fi construite până în 2026 aici, în municipiu. 500 de paturi noi, indispensabile unui sistem sanitar subfinanțat și uitat de mulți, de prea mult timp. Unitățile sanitare vor fi dotate cu toate echipamentele medicale necesare, inclusiv centre de imagistică. Constanța a obținut poate cea mai mare finanțare din țară (cca. 300 de mil euro) pe componenta sănătate din PNRR. Proiectele au fost scrise repede și bine, cu simț de răspundere și realism. Acum vom putea măsura mai bine ce înseamnă performanța a două administrații liberale pentru Constanța”, a notat liderul liberal, felicitându-i pe primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și pe președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.

El spune în continuare că finanțarea primită de Constanța a venit în urma unui volum mare de muncă și speră ca acest lucru să nu treacă neobservat.

„Mi-ar plăcea să nu trecem acest subiect la ”și altele”, pentru că a fost nevoie de enorm de multă muncă și pricepere pentru a obține finanțările europene necesare pentru construcția centrului „Mama și copilul” și construcția unității sanitare municipale de cardiologie și oncologie.

P.S. 1 – Constanța nu are în prezent nici un centru public de sănătate destinat tratării afecțiunilor oncologice.

P.S. 2 – În întreg județul nu există nici un spital de pediatrie. Există secții, în diverse stadii de degradare, dar nu un corp dedicat mamei și copilului”, a mai scris deputatul Bogdan Huțucă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*