Biserica Sfântul Mina va fi resfințită după reabilitare

Biserica Sf. Mina din Constanța
Biserica Sf. Mina din Constanța

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia, Duminică, 31 iulie, începând cu ora 7.00,  Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Mina” din parcul Tăbăcărie, urmată de slujba de resfințire a lăcașului de cult, datorată finalizării procesului de reabilitare interioară a acestuia, început în perioada Postului Mare. Astfel, pr. Claudiu Banu, parohul bisericii, a coordonat lucrările de: ignifugare, decopertare, izolare, mochetare, sonorizare, instalații electrice și sanitare, sistem de termoficare.

Credincioșii prezenți vor putea cinsti moaștele sfinților Epictet și Astion, Mina, mucenici din Sinai și Rait, ce vor fi așezate spre închinare în altarul de vară al bisericii.

În prezent, parohia derulează două proiecte adresate comunității: o Școală de vară și construirea așezământului „Sf. Cuv. Arsenie”, din Techirghiol, casa pruncilor abandonați.

Cursurile Școlii de vară se desfășoară zilnic, în perioada 1 iulie – 31 august, fiind înscriși un număr de 15-30 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Aceștia se întâlnesc în tinda bisericii „Sf. Mina” și urmează cursuri de desen, de psihologie pentru dezvoltarea personalității, balet și lucru manual. Ei sunt îndrumați de către: lect. univ. Stela Cocârlea, psiholog Iuliana Fülas și prof. Marinela Ciobotaru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*