Birocrație pe pâine. Primăria Constanța cheltuie peste 31.000 lei pentru… ștampile

Primaria Constanta. FOTO Catalin Schipor

Într-o lume în care tot mai multe primării acceptă declarații și acte depuse oline, la Constanța banii se duc pe ștampile.

Primăria Constanța a anunțat o achiziție publică pentru nu mai puțin de 146 ștampile de diferite mărimi. Bugetul alocat aceste achiziții este de peste 31.000 lei (TVA inclus).

Dacă vă întrebați ce trebuie să scrie pe acele ștampile și cui folosesc ele, vă oferim și câteva exemple.

În Administrația Locală este nevoie de 2 ștampile pe care să scrie: “Act înregistrat tardiv în baza aprobării nr. ….. din data ……. a primarului mun. Constanța și avizului conform nr. ……… din data ………. a DGEP Constanța”

Primăria va avea și 8 ștampile pe care trebuie să scrie “Desfăcut căsătoria prin Sentința nr. …….. din ……. a Judecătoriei ………. Fostul soț va purta numele de familie…………., iar fosta soție numele de familie ………….. “.

Achiziția pentru aceste ștampile este una directă, iar Primăria caută prețul cel mai scăzut. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 6 august 2018.

În urmă cu trei luni, senatorul USR Cristian Ghica a depus o inițiativă legislativă care vizează eliminarea ștampilei, scrie ziare.com. În anul 2014, 42% dintre europeni trimiteau formulare pe cale online autorităților publice. În România, procentul era de doar 3%.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*