Bicicliștii, în atenția polițiștilor constănțeni: au fost aplicate zeci de sancțiuni contravenționale

Bicicliștii, în atenția polițiștilor constănțeni: au fost aplicate zeci de sancțiuni contravenționale. FOTO arhiva IPJ Constanța

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat în cursul zilei de vineri, 09 aprilie, o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în ceea ce privește nerespectarea, de către bicicliști, a obligațiilor care le revin când se deplasează pe drumul public cu aceste vehicule.

Potrivit IPJ Constanța, în urma activităților, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 14.000 de lei, dintre care 42 de sancțiuni contravenționale pentru bicicliști.

„În discuțiile purtate cu deținătorii de biciclete, polițiștii rutieri au scos în evidență riscurile la care aceștia se expun atunci când se deplasează pe drumul public cu vehiculele neechipate corespunzător, fiindu-le prezentate obligațiile ce le revin cu privire la deplasarea, oprirea și staționarea pe drumul public, schimbarea direcției de mers, transportul unor persoane sau obiecte, echiparea cu elemente reflectorizante a vehiculelor și a conducătorilor acestora”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Totodată, tot vineri, în jurul orei 17.50, polițiștii constănțeni au identificat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 391, în zona localității Cobadin, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*