Biblioteca Municipală din Medgidia, premiată în Belgia

Premiu pentru Biblioteca Municipală din Medgidia
Premiu pentru Biblioteca Municipală din Medgidia

În cadrul Galei de Decernare a Premiilor Telecentre Europe 2016 desfășurată în data de 07 octombrie 2016, proiectul Bibliotecii Municipale Medgidia Filiala Nord ”Digital Storytelling Bridge Between Generations” – ”Poveștile digitale punte între generații” a fost declarat câștigător și premiat cu cea mai înaltă distincție – Premiul I – la categoria Best Practice. Ceremonia a avut loc în Pacification Room la Primaria Ghent din Belgia.

Povestirea digitală este arta de a spune o poveste folosind instrumente bazate pe calculator. Prin intermediul acesteia, participanţii pot descrie şi împărtăşi cu ceilalţi experienţele, interesele, hobby-urile lor, ceva despre care sunt pasionaţi. Atelierul a fost organizat pentru tineri şi seniori, care au lucrat împreună foarte bine, ca o echipă, chiar dacă între cele două categorii a fost o foarte mare diferenţă de vârstă. Acest tip de practică permite prezervarea identității culturale digitale a comunităților, alfabetizarea digitală și incluziunea digitală a grupurilor vulnerabile.

Conferința anuala a Telecentre Europe  este punctul de întâlnire al organizațiilor din întreaga Europă care lucrează în domeniul responsabilizării și incluziunii digitale. Prin dezbateri, ateliere și discuții, evenimentul și-a propus să stabilească priorităţile între muncă și competențe digitale pentru facilitarea angajării tinerilor, antreprenoriat, competențe digitale în educație, precum și învățarea pe tot parcursul vieții.

Premiile din cadrul conferinței au fost acordate pe patru categorii:

  • Best E-Facilitator – Antonio Manuel Gonzalez Perez, Baza, Spania
  • Best Digital Changemaker – Goran Jovisic, Novi Sad, Serbia
  • Best Practice – Digital Storytelling – Bridge Between Generations, România
  • Best Multi-Stakeholder Partnership – Biblionet – the World in My Library, România

Telecentre Europe este o asociație care coordonează proiecte, programe și campanii care ajută oamenii să dobândească competențe informatice și să utilizeze tehnologia informaţiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*