Batalionul 341 de Infanterie “Rechinii albi” pleacă în Afganistan

Rechinii albi. FOTO MApN, Marius Galanton
Rechinii albi. FOTO MApN, Marius Galanton

Ceremonia de plecare în Afganistan a militarilor Batalionului 341 Infanterie Protecția Forței „Rechinii Albi, va avea loc luni, 25 iulie, începând cu ora 10.00, în Piața Ovidiu din Constanța.
După ce au parcurs timp de patru luni un program intens de pregătire, militarii sunt gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, pentru asigurarea protecţiei forţei bazei militare din Kandahar şi pentru consilierea forţelor de securitate afgane.

Începând cu anul 2010, se acordă Batalionului 341 Infanterie denumirea onorifică de „CONSTANȚA”, iar pentru participarea la misiuni internaționale, începând cu anul 2016, denumirea simbolică de „RECHINII ALBI” – „WHITE SHARKS”.

Batalionul 341 Infanterie a executat până în prezent următoarele misiuni externe: „ROFND VIII-X” (2004-2005) în Kosovo, „IRAQI FREEDOM” (2008-2009) în Irak și ISAF (2006, 2011) în Afganistan.

Ca semn al recunoașterii valorii profesionale, dar și ca o provocare, începând cu anul 2000, Batalionul 341 Infanterie „Constanța” a fost nominalizat să reprezinte România în cadrul inițiativei regionale SEEBRIG (South Eastern European Brigade), alături de alte șase state partenere: Albania, Bulgaria, Italia, Grecia, Macedonia și Turcia.

Pentru profesionalismul dovedit pe timpul participării la numeroase exerciții și misiuni internaționale, Drapelul de Luptă al Batalionului 341 Infanterie „ Constanța” este decorat cu următoarele distincții și medalii: „Emblema de Onoare a Forțelor Terestre”, „Emblema de Onoare a Statului Major General și medalia „Virtutea Militară în grad de Cavaler cu însemne de război”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*