Bărbatul care a aruncat în aer mai multe bancomate din Constanța și complicea sa italiancă au fost trimiși în judecată

Cei doi au spart un bancomat din comuna Castelu .

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a bărbatului care a aruncat în aer mai multe bancomate din județul Constanța, precum și a complicei sale, o italiancă de 55 de ani. Cei doi sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materialelor explozive, contrabandă cu arme și materiale explozibile.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în urma înțelegerii prealabile, cu complicitatea italiencei, care a fabricat materialele explozive, l-a transportat cu un autoturism la și de la locul comiterii faptelor și a asigurat paza zonelor de comitere a faptelor, bărbatul, de 48 de ani, a distrus trei bancomate de pe raza județului Constanța, în scopul de a sustrage bancnotele din interiorul acestora, în două cazuri folosind materiale explozive.

Astfel, la data de 15 noiembrie 2022, în jurul orei 03.06, având fața acoperită, bărbatul a provocat distrugeri cu un corp dur la aparatul ATM aparținând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al clubului IDU din stațiunea Mamaia, cu scopul de a sustrage sume de bani, scop neatins datorită conformației constructive a bancomatului.

Ulterior, la data de 18 noiembrie 2022, în jurul orei 03.10, după ce în prealabil a smuls camera video de la sistemul de supraveghere video al Primăriei Castelu, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparținând unei bănci comerciale. În urma deflagrației, imobilul a suferit prejudicii de circa 50.000 de lei, prin distrugerea structurii sale, iar banca a suferit un prejudiciu de 48.492,23 lei, după care din interiorul ATM-ului distrus a sustras suma de 1.550 de lei.

Apoi, la data de 28/29 noiembrie 2022, în jurul orelor 03.32, având fața acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de coinculpată, bărbatul a provocat distrugeri la aparatul ATM aparținând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expozițional Constanța. Din cauza deflagrației au fost provocate distrugeri masive asupra clădirii, în valoare de circa 15.000 de euro, după care din interiorul ATM-ului distrus a sustras suma de 98.900 de lei.

Procurorii au mai stabilit că, în cursul lunii iulie a anului 2022, deplasându-se dinspre Italia la volanul unei autoutilitare Iveco Daily, bărbatul a introdus în România, prin unul din punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, fără drept, o armă neletală de tir sportiv din categoria C3, armă ce face parte din categoria celor supuse autorizării și pe care a deținut-o fără drept și în mod neautorizat pe teritoriul României.

După comiterea ultimei acțiuni ilicite, cei doi inculpați au fost depistați în flagrant de organele de poliție, la scurt timp după săvârșirea faptelor, în autovehiculul cu care se deplasau fiind găsită ultima sumă de bani sustrasă și mijloace materiale de probă.

Pe parcursul urmăririi penale ambii inculpați au recunoscut săvârșirea faptelor ce le-au fost reținute în sarcină. Dosarul cauzei a fost trimis spre soluționare la Tribunalul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*