Bărbați amendați de polițiștii de la Protecția Animalelor pentru că au mers cu ponei pe plaje pentru poze

Amendați pentru că au mers cu ponei pe plaje pentru poze. FOTO IPJ Constanța

Doi bărbați au fost amendați cu câte 3.000 de lei, de polițiștii de la Protecția Animalelor, pentru că au mers cu ponei pe plaje pentru ca turiștii să facă fotografii. Animalele au fost luate în custodie și plasate în adăpost.

Potrivit IPJ Constanța, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din Năvodari, au desfășurat sâmbătă, 02 iulie, o acțiune pe linia prevenirii si combaterii utilizării abuzive a animalelor în orașul Năvodari, zona turistică Mamaia Nord.

„În urma activităților, polițiștii au identificat doi bărbați, de 29, respectiv 33 de ani, care utilizau ponei pentru a fi fotografiați de turiști în scopul obținerii unei sume de bani. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor”, au precizat reprezentanți ai IPJ Constanța.

Amendați pentru că au mers cu ponei pe plaje pentru poze. FOTO IPJ Constanța

Totodată, a fost făcută o examinare a celor doi ponei, constatându-se faptul că animalele prezintă urme de deshidratare și apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forțat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferințe fizice și psihice. În acest sens, polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei doi ponei fiind transportați și depuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Alți trei bărbați care mergeau cu poneii pe plajă pentru a face poze turiștii, amendați de poliţiştii constănțeni – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*