Alți trei bărbați care mergeau cu poneii pe plajă pentru a face poze turiștii, amendați de poliţiştii constănțeni

Amendați pentru că au mers cu ponei pe plajă pentru poze. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, au desfășurat joi, 07 iulie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii utilizării abuzive a animalelor în orașul Năvodari, zona turistică Mamaia Nord.

„În urma activităților, polițiștii au identificat trei bărbați, care utilizau ponei pentru a fi fotografiați de turiști, în scopul obținerii unei sume de bani. Cei trei bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor”, au precizat reprezentanți ai IPJ Constanța.

Totodată, polițiștii au efectuat o examinare a celor trei ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare și apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forțat la temperaturi foarte ridicate – de până la 34 de grade Celsius, fiindu-le astfel provocate suferințe fizice și psihice.

Drept urmare, polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei trei ponei fiind transportați și depuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Un caz similar s-a petrecut și la sfârșitul săptămânii trecute, când alți doi bărbați au fost amendați cu câte 3.000 de lei, de polițiștii de la Protecția Animalelor. Și atunci animalele au fost luate în custodie și plasate în adăpost.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*