Bărbat urmărit internațional pentru infracțiuni comise în Cehia, prins de polițiștii constănțeni în Peștera

Făptuitorul a fost arestat preventiv. FOTO diegoattorney

Polițiștii de investigații criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, fapte comise pe teritoriului Republicii Cehe. Schimbul de date și informații a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională.

Potrivit IPJ Constanța, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale au preluat joi, 04 iunie, de la polițiștii din Peștera, un bărbat de 29 de ani, din comuna Peștera, pe numele căruia exista un mandat european de arestare emis de autoritățile cehe.

„Cel în cauză a fost dat în urmărire internațională, fiind condamnat la șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, fapte comise în anul 2018”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Pentru depistarea acestuia, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

Bărbatul a fost prezentat Curții de Apel Constanța care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în vederea predării către autoritățile cehe. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*