Bărbat prins în timp ce făcea contrabandă cu țigări la bordul unei nave din Portul Constanța

FOTO cu rol ilustrativ

Astăzi, polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, în colaborare cu polițiști de frontieră ai Gărzii de Coastă Constanța, au surprins, în flagrant delict, în incinta Portului Constanța, un bărbat, de 29 de ani, în timp ce prelua 150 de pachete de țigarete nemarcate de la echipajul unei nave aflată la operare.

Verificările au fost extinse asupra navei în cauză, iar cu sprijinul Căpităniei Zonale Constanța și al Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au fost descoperite alte 190 de pachete de țigarete de aceeași marcă.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional de polițiști, conform Codului Fiscal, cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Totodată, comandantul navei urmează a fi sancționat contravențional de către organele vamale.

Sumele de bani obținute din valorificarea ilegală a țigaretelor (150 de euro și 150 de dolari) au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*