Bărbat din Independența, reținut de procurorii constănțeni după ce a fost la un pas să-și omoare fratele în bătaie

Sediul Parchetul Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un bărbat din comuna constănțeană Independența a fost reținut, pe bază de ordonanță a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, după ce, în urmă cu două nopți, pe fondul consumului excesiv de alcool, a fost la un pas să-și omoare fratele în bătaie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29/30 mai, în timp ce se afla în imobilul său din localitatea Independența, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul l-a agresat fizic pe fratele său, căruia i-a aplicat multiple lovituri cu o bâtă și cu alte obiecte contondente pe întreaga suprafață a corpului, astfel încât i-a provocat numeroase leziuni traumatice – echimoze, hematoame epicraniene, fractură de piramidă nazală și fracturi costale.

„Agresiunea comisă asupra persoanei vătămate, coroborată cu starea de intoxicație etilică acută în care se afla aceasta – alcoolemie de 2,62 g la mie la momentul prezentării la unitatea de primiri urgențe a spitalului, și cu inacțiunea prezumtivului agresor, care a lăsat victima în stare de inconștiență pe podeaua locuinței, cu ușa deschisă, mai multe ore, fără a solicita prezența unui echipaj medical și fără a anunța rapid autoritățile, au contribuit la instalarea hipotermiei severe (26 grade C temperatură corporală), cauză care a pus în primejdie viața persoanei vătămate”, au precizat procurorii constănțeni.

În primă fază, agresorul a încercat să inducă în eroare organele de urmărire penală, când a sunat la 112 și a anunțat că ar fi găsit la ușa locuinței sale un necunoscut în stare de inconștiență, însă ulterior a recunoscut comiterea faptei.

Prin ordonanța din data de 30 mai a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva acestuia, acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie sub forma tentativei la omor și care a fost reținut pe timp de 24 de. În cursul zilei de marți, 31 mai, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluționare judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*