Fost șef serviciu în cadrul ARSVOM, trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru fraudarea unui concurs de angajare

Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro
Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro

Un fost șef serviciu economic în cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către procurorii anticorupție constănțeni, după ce a fraudat un concurs de angajare în cadrul instituției.

Astfel, în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Constanța, se arată că în cursul lunii ianuarie 2019, Carmen-Nina Anghel, în calitatea sa de șef serviciu economic, ar fi pus la dispoziție unei persoane, fără drept, subiectele întocmite pentru concursul organizat de ARSVOM în vederea ocupării unui post de contabil, precum și rezolvarea acestora. Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obținerea, de către persoana favorizată, a unei note finale care i-a permis să obțină postul respectiv.

Astfel, Carmen-Nina Anghel este acuzată de comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*