Avocatul Poporului Constanța va relua, din 2 iunie, activitatea de acordare a audiențelor

Biroul Teritorial Constanța din cadrul instituției Avocatul Poporului

Biroul Teritorial Constanța din cadrul instituției Avocatul Poporului va relua începând cu data de 02 iunie activitatea de acordare a audiențelor, la sediul din municipiul Constanța, B-dul Ferdinand nr.7 bis (sediul Camerei de Conturi Constanța). Acordarea audiențelor este gratuită.

Programul de audiențe și dispecerat:

  • luni si miercuri: 10.00 – 14.00;
  • marți și joi: 12.00 – 16.00.

Pentru programare persoanele interesate, pot suna la numărul de telefon 0241/550.544. Persoanele care nu pot ajunge în ziua programată, pot contacta reprezentanții Biroului teritorial Constanța, 0241/550.544, sau pot trimite petiția prin poșta electronică avpconstanta@avp.ro sau prin poștă la adresa de la sediul biroului din mun. Constanța, B-dul Ferdinand nr.7 bis.

Reguli importante impuse de situația pandemiei de COVID-19:

Pentru acces, persoanele care solicită audiență trebuie să respecte formalitățile prevăzute de Ordinul nr. 874/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, cu modificările și completările ulterioare: purtarea măștii de protecție, triaj epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor.

În cazul în care persoanele refuză respectarea măsurilor prevăzute de Ordinul nr. 874/2020, cu modificările și completările ulterioare, nu vor avea acces în sediul instituției.

În actualul context pandemic, și pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă și documente justificative, în copie.

Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului trebuie să se facă în scris și să indice numele și domiciliul persoanei fizice lezate în drepturile și libertățile acesteia, drepturile și libertățile încălcate, precum și autoritatea administrativă ori funcționarul public în cauză. Petiționarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administrației publice de a soluționa legal petiția.

Nu fac obiectul activității instituției Avocatul Poporului și vor fi respinse fără motivare petițiile privind actele emise de Camera Deputaților, de Senat sau de Parlament, actele și faptele deputaților și senatorilor, ale Președintelui României, ale Curții Constituționale, ale președintelui Consiliului Legislativ, ale autorității judecătorești, precum și ale Guvernului, cu excepția legilor și ordonanțelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*