Avizele acordate de Poliția de Frontieră pentru desfășurarea de activități sunt prelungite automat pe perioada stării de alertă

Activităţile privind pescuitul industrial și sportiv în apele de frontieră, apele maritime interioare și în marea teritorială se efectuează, în condițiile legii, în locurile și sectoarele stabilite de autoritățile competente, cu avizul prealabil al organelor Poliției de Frontieră Române, așa cum este menționat în art.40 din OUG 105/2001 privind frontiera de stat a României, cu modificările și completările ulterioare.

În acest sens, pentru obţinerea avizelor necesare, precum și a celor de pășunat, vânătoare și activități de agrement, persoanele interesate se pot adresa la sediile structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră sau pot accesa formularele disponibil pe site-ul politiei de frontieră, www.politiadefrontiera.ro (secțiunea Utile/ Formulare).

Totodată, reprezentanții Poliției de Frontieră precizează că, potrivit legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, „Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”, prevedere aplicabilă avizelor deja acordate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*