Avioanele Hornet canadiene au primit misiunea de Poliție Aeriană sub comanda NATO, luând locul Forțelor Regale

Aeronave CF-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Canadiene. FOTO Wikipedia

În Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a avut loc miercuri 29 august, o ceremonie prilejuită de predarea-primirea misiunii de Poliție Aeriană întărită (Enhanced Air Policing), între Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii și Irlandei de Nord și Forțele Aeriene Regale Canadiene.

Detașamentul canadian, în curs de dislocare în țara noastră în cursul acestei săptămâni, va fi format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) și cinci aeronave CF-18 Hornet și va executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană în următoarele patru luni.

Cele cinci aeronave CF-18 Hornet și personalul aeronautic sunt detașate de la Escadrila 425 Aviație din Bagotville, Quebec, personalul de sprijin fiind asigurat de două structuri de aviație din aceeași garnizoană canadiană, RCAF 2 Wing, respectiv RCAF 3 Wing.

Misiunile desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi a celei de descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele Canadiene.

La activitate au participat și ambasadorii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andrew Noble, și Canadei, Kevin Hamilton, iar Ministerul Apărării Naționale a fost reprezentat de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul de flotilă aeriană Viorel Pană.

Poliția Aeriană Întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței.

Forțele Aeriene Regale Canadiene iau parte la această misiune, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a Operațiunii Reassurance.

Operațiunea Reassurance se referă la acțiunile militare desfășurate de Forțele Aeriene Canadiene, începând cu anul 2014, în cadrul măsurilor NATO de asigurare și descurajare în estul și centrul Europei.

Forțele Aeriene Regale Canadiene se află la a patra misiune în România, după cele executate în 2014 în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, din Câmpia Turzii, și în 2016 și 2017 în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*