FOTO Polițiștii constănțeni au descins la un hoț de biciclete. Acum îi caută pe proprietarii unor biciclete care nu se regăsesc în plângeri

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor
Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor

Forțe impresionante din cadrul mai multor structuri ale MAI au participat la o acțiune pentru identificarea și prinderea unui individ ce se ocupa cu furtul de biciclete din județul Constanța. În același dosar mai este anchetată o altă persoană ce cumpăra de la el biciclete furate.

În urma cercetărilor într-un dosar penal de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au finalizat ancheta în care un bărbat, în vârstă de 38 de ani, este cercetat pentru comiterea a 18 infracțiuni de furt calificat.

Astfel, polițiștii constănțeni au reținut în sarcina bărbatului comiterea a 18 infracțiuni de furt calificat, fapte comise în perioada aprilie-iunie 2018, pe raza municipiului Constanța, acesta fiind bănuit că ar fi sustras unor persoane mai multe biciclete, din curtea locuințelor sau din scara blocurilor, cu un prejudiciu total de 53 062 de lei.

Totodată, pe parcursul cercetărilor, polițiștii au identificat 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 48 de ani, bănuiți de implicarea acestora în valorificarea bunurilor sustrase, prin aceea că ar fi achiziţionat biciclete de la bărbatul, de 38 de ani, având cunoştiinţă că bunurile provin din infracţiuni de furt. Unul dintre cei cinci bărbați, este cercetat sub măsura controlului judiciar.

În cadrul anchetei penale, au fost efectuate 4 percheziţii informatice, în urma cărora s-au obţinut fotografii ilustrând 20 de biciclete, bunuri susceptibile a proveni din infracţiuni de furt.

În continuare, polițiștii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor 6 biciclete, bunuri susceptibile a proveni din infracţiuni de furt, până la acest moment, nefiind obţinute date sau indicii cu privire la reclamanţi.

Polițiștii constănțeni au recuperat şi restituit persoanelor vătămate mai multe biciclete sustrase, valoarea prejudiciului recuperat fiind de 27 119 de lei.

În cadrul activității, polițiștii au beneficiat de de sprijinul de specialitate al al UTAI Constanța, BOS Constanța, BCCO Constanța, fiind angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*