Avertizări Cod galben de vânt și caniculă pentru municipiul Constanța

Avertizări Cod galben de vânt și caniculă la Constanța. FOTO: Primăria Constanța

Municipiul Constanța se confruntă cu condiții meteorologice extreme în următoarele zile, Centrul Meteorologic Regional Dobrogea prelungind avertizările Cod galben pentru vânt și caniculă.

Astfel, până joi, 27 iulie, ora 10.00, în Constanța se vor resimți efectele instabilității atmosferice accentuate. Aceasta va aduce intensificări ale vântului, cu rafale în general între 55 – 70 km/h, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă pot atinge 20-25 l/mp în intervale foarte scurte de timp, ceea ce poate duce la inundații locale și dificultăți în deplasare.

În paralel, meteorologii mențin avertizarea Cod Galben de caniculă, cu temperaturile maxime între 30 și 34 de grade Celsius. Disconfortul termic este ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) atinge și depășește pragul critic de 80 de unități. Aceste condiții pot reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea populației, mai ales pentru grupurile vulnerabile.

Pentru a face față acestor condiții meteorologice extreme, Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța a luat măsuri preventive. Echipele au fost mobilizate pentru stropirea cu apă a bulevardelor, străzilor principale și a spațiilor verzi din parcuri, pentru menținerea umidității aerului. De asemenea, se efectuează dezinsecții și dezinfecții pe întreg teritoriul municipiului. Serviciile publice de salvare acvatică-salvamar și posturile de prim ajutor sunt pregătite să răspundă oricăror situații de urgență.

Pentru a ajuta populația să facă față caniculei, farmaciile din Constanța sunt deschise ca locuri de refugiu, oferind posibilitatea răcoririi și hidratării. Majoritatea farmaciilor oferă, de asemenea, măsurarea gratuită a tensiunii arteriale pentru a monitoriza starea de sănătate a cetățenilor.

În caz de urgență sau pentru a semnala probleme, constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot apela următoarele numere de telefon:

  •     Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  •     Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  •     Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Este important ca toți locuitorii din Constanța să fie conștienți de aceste avertizări și să ia măsuri adecvate de protecție împotriva condițiilor meteo extreme pentru a se asigura că rămân în siguranță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*