Avertizare de Cod galben de caniculă în Dobrogea!

Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

Meteorologii din Constanța trag un semnal de alarmă pentru ziua de luni, 28 august, când se preconizează o creștere semnificativă a disconfortului termic în regiunea Dobrogea.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) este prognozat să depășească pragul critic de 80 de unități, ceea ce va duce la condiții extreme de căldură. Se așteaptă ca temperaturile maxime să oscileze între 32 și 37 de grade Celsius, creând astfel o perioadă de căldură intensă.

Pentru a face față acestei situații, constănțenii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție și să evite expunerea prelungită la soare în timpul orelor de vârf. De asemenea, este important să se consume suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea și a se menține hidratați.

Autoritățile locale sunt pregătite să facă față acestei perioade de căldură, iar în acest sens, au fost furnizate numere de telefon la care constănțenii pot semnala eventuale probleme sau situații de urgență. Dispeceratul Primăriei Municipiului Constanța poate fi contactat la numărul 0241/550.055, dispeceratul Direcției Generale a Poliției Locale la numerele 0241/484.205 și 0341/922, iar pentru situații legate de apărare civilă, sănătate și securitate în muncă și situații de urgență, sunați la 0737.552.271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*