Autoritățile județene și locale au discutat despre concesionarea serviciului de salubrizare al județului Constanța

Mihai Lupu, președintele Consililui Județean Constanța. FOTO Consiliul Județean Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a participat joi, 25 februarie, împreună cu primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, Stelian Gima, vicepreședintele CJC și administratorul public al județului, Gabriel Monea, la ședința de lucru a ADI Dobrogea cu reprezentanții UAT-urilor din județul Constanța.

Subiectul principal al discuțiilor a fost armonizarea documentației cu cerințele și necesitățile UAT-urilor, în vederea delegării serviciului de salubrizare pentru acțiunile de colectare, transport și transfer al deșeurilor municipale din județul Constanța.

Obiectivele principale urmărite în cadrul proiectului constau în creșterea standardelor de viață și de mediu, precum și dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Constanța.

“Ne-am întâlnit astăzi să discutăm o problemă majoră a proiectului privind implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor, mai exact concesionarea serviciului de salubrizare al județului Constanța. Au fost aduse la cunoștință etapele de implementare ale proiectului pentru ca împreună cu primarii UAT-urilor din județ să evaluăm toate aspectele prinse în caietul de sarcini pentru a înainta cu procedura de atribuire a serviciului de salubrizare.

Avem o întârziere destul de mare și vreau ca în două săptămâni să studiați documentația și vă stăm la dispoziție pentru a ne aduce la cunoștință, amendamentele necesare conform cerințelor specifice localităților pe care le conduceți.

Știu că sunt foarte multe aspecte care necesită o analiză atentă, cu aplecare către necesitățile UAT-urilor, și am convingerea că, împreună cu primarii vom ajunge la un numitor comun iar acest caiet de sarcini va reflecta expresia și voința tuturor părților implicate” – a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Acest contract de finanțare a fost încheiat în anul 2014 și are o valoarea totală de aproximativ 56 de milioane de euro. În cadrul proiectului au fost construite stații de sortare și tratare a deșeurilor, depozite conform standardelor de mediu în vigoare și au fost închise cinci gropi de gunoi neconforme. După finalizarea documentației caietului de sarcini, urmează să fie atribuit, conform legislației în vigoare, contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în județul Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*