Primăria Constanța atrage atenția cetățenilor că Polaris M Holding va ridica, gratuit, orice deșeuri mari, depozitarea acestora pe domeniul public atrăgând amenzi mari

Polaris M Holding va ridica, gratuit, orice deșeuri voluminoase. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța atrage atenția că străzile orașului s-au umplut în ultimele săptămâni de saltele, canapele ori piese de mobilier lăsate la întâmplare de constănțeni la colțul străzii ori pe lângă platformele de deșeuri.

„Dacă nu ați auzit deja, constănțenii, persoane fizice, pot solicita ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase la dispeceratul S.C. Polaris M Holding S.R.L., utilizând numărul de telefon 0241.548600. Nu le duceți la platformele pentru depozitarea deșeurilor, ci sunați la numărul de mai sus și o mașină a operatorului de salubritate va veni să le ridice în maximum 24 de ore”, au transmis reprezentanții instituției.

Potrivit acestora, în cazul în care operatorul de salubritate nu va răspunde solicitării, cei interesați pot să sesizeze Primăria Constanța printr-un mesaj scris la numărul de WhatsApp – 0731.550.011, care va conține locația exactă unde este necesară intervenția, descrierea situației, numele persoanei care sesizează și fotografii relevante de la fața locului.

„Amintim că depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanța a deșeurilor constituie contravenție și se sancționează conform prevederilor Legii 211/2011 privind gestionarea deșeurilor se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice”, au mai precizat sursele citate.

De asemenea, nu trebuie ignorat faptul că persoanele surprinse că poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deșeurilor riscă amenzi de 30.000 de lei și măsura complementară a confiscării autovehiculului folosit pentru săvârșirea contravenției, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*