Autobuzul DRAM DRUM şi Gaşca Zurli vă aşteaptă la Medgidia!

Autobuzul DRAM DRUM a poposit la Cogealac

Călătoria Autobuzului DRAM DRUM se apropie de final. După două săptămâni de străbătut judeţul Constanţa, 15 localităţi, mii de copii şi zeci de mii de zâmbete, cei 14 profesori trăsniţi ajung sâmbătă, 19 august 2017, la Medgidia, unde vor fi întâmpinaţi de simpatica Gaşcă Zurli, care vor să fie alături de ei la închiderea evenimentului. Spectacolul are loc la ora 19.00, în Parcul 1 Mai.

De-a lungul acestei săptămâni, Autobuzul Veseliei DRAM DRUM și-a continuat călătoria sa educativ-culturală şi a trecut prin Siliștea, Pantelimon, Limanu şi Cogealac. În fiecare dintre aceste localităţi, copiii au fost publicul perfect pentru un spectacol al şcolii altfel, de vară, în care noţiunile predate de către profesorii trăsniţi şi învăţate de „elevi” nu au primit note, ci zâmbete. Nu s-au pus nici absenţe şi nimeni nu a fost scos la tablă sau certat. Dimpotrivă, metodele celor 14 profesori trăsniţi aduc bucurie şi fascinează, copiii declarând sus şi tare că aşa îşi doresc să fie şcoala de acum încolo.

Începutul de săptămână a adus călătoria la Limanu. Căminul cultural de aici a fost umplut până la refuz de copii, părinți și bunici, dornici să facă cunoștință cu cei 14 profesori veseli și trăsniți. Peste 250 de elevi s-au întâlnit cu Toboșarii Veseli, cu Magnificul Antonio, cu Bocănilă, cu Buburuza Teatrală, cu Monalissa și cu toți ceilalți membri ai echipei DRAM DRUM. Rând pe rând, cei mici au urcat pe scenă spre a-și încerca norocul și spre a-și exersa talentul la tobe, profesorul John Micu descoperind, astfel, că unii dintre ei au o înclinație aparte spre muzică. Ca de fiecare dată, acesta a fost atelierul cel mai frecventat și mai dorit, datorită unicității sale și a ineditului pe care îl propune. Atelierul de baloane de săpun a fost al doilea cel mai aglomerat atelier, urmând atelierul de pantomimă, cel de teatru de umbre și cel de jonglerie. Nici la Cogealac, localitatea vizitată marți, 15 august, copiii nu s-au lăsat mai prejos. Deși în număr mai mic decât în celelalte localități, învățăceii au fost la fel de încântați și de atelierele prezentate și de metoda distractivă aplicată de cei 14 profesori trăsniți. Ieri, aceștia au ajuns la Mereni, iar astăzi Autobuzul Veseliei va parca în fața căminului cultural din Adamclisi. Mâine, atelierele distractiv-educative vor fi deschise pentru copiii din comuna Vulturu.

Proiectul este realizat de Asociaţia Teatrelia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Mulțumim pentru sprijinul acordat Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratului de Poliţie al Municipiului Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*