Au început lucrările de modernizare a Parcului Tăbăcărie

Lucrări în Parcul Tăbăcărie. FOTO Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a demarat lucrările de reabilitare în Parcul Tăbăcărie.

După mai bine de de patruzeci de ani de când a fost construit, Parcul Tăbăcărie a intrat într-un amplu proces de modernizare. Se refac traseele pietonale în interiorul acestuia și în zona de promenadă de pe malurile lacului. Aleile pietonale vor fi finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamică, iar de-a lungul lor se vor instala elemente de mobilier urban.

Sunt în curs de amenajare mai multe grădini cu diferite tematici. Se amenajează o grădină de tip „oază”, cu pontoane din lemn cu structură ușoară, o grădină „franțuzească”, prin plantarea de trandafiri, lavandă, arbori și arbuști cu siluetă columnară, o „grădină senzorială”, cu diferite trasee sinuoase realizate din materiale cu diferite texturi și culori, precum și o „grădină de umbră”, prin crearea unei zone omogene de arbori precum un codru în mijlocul câmpiei.

Amfiteatrul va fi reabilitat prin refacerea scenei de lemn și a gradenelor. La fel, și grădina japoneză va avea parte de transformări semnificative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*