Atenționare meteorologică: Cod galben de vreme rea la Constanța

Cod galben de vreme rea la Constanța. FOTO: Primăria Constanța

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de vreme rea pentru Constanța, valabil începând de duminică, 18 iunie, până luni dimineață, 19 iunie, ora 10.00.

Astfel, în Dobrogea, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, manifestată prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor varia între 20 – 25 l/mp, iar local pot fi depășite izolat valori de 30 – 40 l/mp.

Astăzi, temperatura maximă se va opri la 27 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de aproximativ 19-20 grade Celsius.

Luni, 19 iunie, vremea va fi în general instabilă, cu cer temporar noros și averse și descărcări electrice, în special în timpul zilei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în timpul zilei. Temperatura maximă va atinge valori cuprinse între 25 și 26 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 17 – 18 grade Celsius.

Pentru a face față acestei situații meteorologice, autoritățile recomandă constănțenilor, agenților economici și asociațiilor de proprietari să fie vigilenți și să semnaleze orice problemă sau situație de urgență la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550.055;
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484.205 și 0341/922;
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737/552.271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*