Amenzi de aproape 650.000 de lei, aplicate de ABADL pe plajele dintre Năvodari și Vama Veche. Între sancțiunile aplicate au fost și cele pentru nerespectarea distanței legale dintre linia țărmului și șezlonguri

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au efectuat de la începutul anului și până la data de 9 iulie, între Năvodari și Vama Veche, 772 de controale și au aplicat 1.239 de măsuri. Din data de 28 iunie, aceștia au avut și sprijinul colegilor inspectori din cadrul celorlalte Administrații Bazinale de Apă din țară.

Potrivit ABADL, în cadrul acestor operațiuni, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 632.000 de lei, atât operatorilor de plajă pentru nerespectarea condițiilor contractuale, cât și persoanelor fizice care au încălcat legislația în vigoare.

Amenzile au vizat cu precădere:

  • Construcții ilegale pe plajă, pentru dezafectarea cărora s-a solicitat sprijinul autorităților locale;
  • Circulația cu autovehicule pe plajă pentru identificarea cărora s-a solicitat sprijinul Poliției locale;
  • Nerespectarea distanței de 5 metri dintre linia țărmului și șezlonguri;
  • Nerespectarea numărului minim de recipiente pentru colectare gunoiului pe sectoarele de plajă închiriate;
  • Amplasarea de beach-baruri în locuri nereglementate contractual;
  • Extinderea nepermisă a beach-barurilor, mai mare decât cea prevăzută.

„O atenție deosebită a fost acordată monitorizării modului de desfășurare și organizare a evenimentelor care au loc în această perioadă pe plaje”, au precizat reprezentanții ABADL.

Aceștia au precizat că acțiunile vor continua toată perioada sezonului estival și vor consta în verificarea permanentă a acțiunilor de exploatare a plajelor în condiții normale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*