Articole de îmbrăcăminte, jucării și încălțăminte contrafăcute, de aproape patru milioane de lei, depistate în Portul Constanța

Bunuri contrafăcute, de aproape patru milioane de lei, depistate în Portul Constanța. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră și vameșii din Portul Constanța – Sud Agigea au descoperit, în patru containere sosite din China, peste 15.400 de articole vestimentare, jucării și încălțăminte, în valoare totală de aproximativ 3.900.000 de lei, toate inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună, formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali, a verificat joi, 12 ianuarie, patru containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinatari societăți comerciale din România, Republica Moldova și Ucraina.

„În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 5.400 de căciuli, 2.600 de perechi de ciorapi, 6.240 de jucării și 1.200 de perechi de încălțăminte, toate inscripționate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 3.900.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*