ARSVOM a preluat un marinar cu probleme medicale, aflat la bordul unui nave pavilion Panama

Ambarcațiune de salvare. FOTO ARSVOM
Ambarcațiune de salvare. FOTO ARSVOM

ARSVOM a preluat astăzi, un marinar cu probleme medicale, care se afla la bordul unei nave pavilion Panama, la o distanță de opt mile marine de țărm.

“Astăzi, 28.09.2023 Centrul Maritim de Coordonare Constanța (MRCC) a solicitat intervenția A.R.S.V.O.M pentru a efectua o operațiune Medevac.

La bordul navei XIN SHUN, navă tip Bulk Carrier, aflată sub pavilion Panama, unul din membrii echipajului de la bord necesită îngrijiri medicale, acuzând plăgi la membrele superioare.

Nava SAR PHOENIX, aparținând Agentiei Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare s-a îndreptat cu toată viteza către nava XIN SHUN, aflată la o distanță de aproximativ 8Mm, pentru a prelua bolnavul. Acesta a fost preluat la bordul navei Phoenix în jurul orei 13:40 și a fost adus în condiții de siguranță în dana de pasageri a Portului Constanța. Bolnavul a fost predat serviciului de ambulanță.

Operațiunea a fost una destul de dificilă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cu valuri de peste 3-4 metri” – ARSVOM.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*