Arhiepiscopul Tomisului, vizat de o plângere penală pentru slujba de Bobotează

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie. FOTO Paul Alexe

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, este vizat de o plângere penală pentru slujba de Bobotează, în care nu s-ar fi respectat regulile de distanțare fizică și de purtare corectă a măștii de protecție.

O persoană a depus miercuri, la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor care îl vizează pe Arhiepiscopul Tomisului, motivul acesteia fiind faptul că la slujba de Bobotează nu s-ar fi respectat regulile sanitare de prevenire a răspândirii Covid-19.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis un punct de vedere în legătură cu această situație pe care îl redăm integral:

“Referitor la plângerea penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru slujba de Bobotează, Arhiepiscopia Tomisului consideră plângerea penală neîntemeiată deoarece:

1.Conform legislației, pelerinajele și procesiunile religioase sunt permise.

2.La eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare

3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*