Arhiepiscopul Tomisului, slujbă la înălțime, la o biserică din Agigea

Arhiepiscopul Tomisului sfințește o cruce de pe turla bisericii. FOTO Captură video

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a oficiat o slujbă într-un mod mai puțin obișnuit, la înălțime, la o biserică din Agigea, pentru a sfinți astfel crucile aflate pe turlele bisericii.

Explicația a venit din partea purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Mircea Cristian Pricop.

“Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a oficiat slujba sfințirii lucrărilor de înfrumusețare a bisericii “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din localitatea Agigea, duminică, pe  29 octombrie 2023.

În cadrul acestei slujbe este necesar actul sfințirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii. Întrucât crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fără a fi sfințite, existau două variante: 1.  Erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar și substanțial atât din partea comunității cât și a constructorului. 2. Cu ajutorul și în prezența unui specialist de la protecția muncii, cu toate măsurile de siguranță luate, ierarhul să urce cu un elevator spre a sfinți crucile deja fixate pe acoperișul turlelor. Înaltpreasfințitul a optat, din motive corecte, pentru a doua variantă” – purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*