Arhiepiscopul Tomisului, prezent la DNA Constanța. I-a fost schimbată calitatea în dosar, din suspect în inculpat

Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Arhiepiscopului Tomisului i-a fost schimbată calitatea în dosarul în care este cercetat pentru cumpărare de influență, din suspect în inculpat, el fiind prezent astăzi la DNA Constanța.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a mers astăzi la sediul DNA Constanța.

El a declarat că nu a fost întrebat nimic de procurori despre dosarul în care este cercetat și consideră că acesta nu are conținut.

Avocatul Adrian Cuculis a explicat motivul prezenței Arhiepiscopului Tomisului la DNA Constanța.

“Această nouă calitate pe care a dobândit-o, de inculpat, din punctul nostru de vedere rămâne o calitate care este exagerată pentru că singurul lucru care reiese din stenograme să le numim așa sau din înregistrările pe care le-a făcut acel preot fals Leașcu, martor în cauză, dar în același timp el ar trebui să fie urmărit penal pentru că s-a început urmărirea penală in rem pentru trafic de influență, doar că se pare că la ÎPS Teodosie au avansat lucrurile foarte rapid, pe când lal Leașcu nu au avansat deloc, este martor, dar în același timp se fac verificări și pe trafic de influență. Părerea rămâne în continuare că nu poți trimite pe cineva în judecată și nici nu poți schimba calitatea pentru un simplu cuvânt, am înțeles. Am înțeles ce? Am înțeles că ce? Sau ce trebuie să fac? Cumpărarea de influență, dacă o veți citi în Codul Penal, o să vă dați seama prin comparație cu înregistrările pe care le-am văzut cu toții pentru că sunt publice, deci ați putea considera că deja cunoașteți dosarul pentru că ăsta este tot dosarul, acea înregistrare, nu este îndeplinit elementul material, respectiv acela de a te duce către cineva și a încerca să îi cumperi influența prin mituirea lui, să rezolve ceva. Acel pretins preot a venit cumva, a spus că este consilierul ministrului Mediului, domnul Fechet, a spus niște calități mincinoase, iar ulterior i-a cerut o anumită plată consilierului Arhiepiscopului Tomisului. Chiar dacă avem această nouă calitate de inculpat asta nu înseamnă mare lucru deocamdată. Procurorul ne așteaptă în continuare cu probatoriul. Vă spun de pe acum că noi urmează să formulăm o cerere prin care solicităm practic excluderea acestei probe, pretinse probe, este o probă înregistrată nelegal, este o probă care a fost pe situații cvasiidentice eliminată și de către CEDO, prin faptul că este strânsă nelegal sau neloial și de către Înalta Curte. Nu poți să te duci și să vii cu un material pe care să spui că l-ai descărcat de pe doi suporți optici, fără să spui dacă este telefon, dacă este cameră go pro dacă e telefonul personal. Este o sincopă majoră aici cu privire la modul sau cine a făcut înregistrarea și cum a fost făcută înregistrarea. Și pe partea cealaltă este o provocare vădită acolo. De asta poate ne aude domnul Leașcu, care are calitatea de martor. Se fac cercetări cu privire la traficul de influență și singura persoană care ar fi putut să facă acel trafic de influență este domnul Leașcu care probabil o să capete și dânsul calitatea de orice altceva în afară de martor în perioada următoare” – Adrian Cuculis.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*