Arhiepiscopul Tomisului îl va da în judecată pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie. FOTO Adrian Boioglu

Arhiepiscopul Tomisului îl va da în judecată pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, anunțul fiind făcut de avocata Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Irina Luminița Stanciu.

Irina Luminița Stanciu susține că Vasile Bănescu încalcă principiul prezumției de nevinovăție.

“Față de emisiunea la care a participat purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, în ziua de 18 ianuarie 2024 și afirmațiile pe care domnia sa le-a făcut în cadrul emisiunii, pot să vă spun că acestea au adus o atingere gravă principiului prezumției de nevinovăție. Vasile Bănescu încalcă grav legea penală, în sensul că încalcă principiul prezumției de nevinovăție. Prezumția de nevinovăție, după cum bine știm, este reglementată de dispoziția articolului 4 din Codul de Procedură Penală, principiul prezumției trebuie respectat astfel încât acest principiu trebuie să ofere inculpatului o protecție sporită și împotriva măsurilor ce se iau cât și împotriva abuzurilor și a oprobiului public. Să nu uităm, principiul prezumției de nevinovăție reprezintă o cutumă legală utilizată în toate statele civilizate, care presupune că o persoană este nevinovată până la o probă contrarie.

Domnul Vasile Bănescu folosește această ocazie pentru o răzbunare personală fiind de notorietate conflictul deschis pe care îl are cu Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Domnul Bănescu nu are autoritate morală, conduită și viață personală care să fie în acord cu morala creștină fiind contestat de marea majoritate a creștinilor ortodocși. În atare condiție, domnul Vasile Bănescu face jocurile din interiorul Bisericii Ortodoxe Române și cred că ar trebui demarată o anchetă și o cercetare disciplinară în privința acestuia în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Văzând declarațiile pe care domnul Bănescu a înțeles să le facă în cadrul emisiunii, eu anunț cu această ocazie că voi sesiza instanța civilă cu acțiunea având ca obiect răspunderea civilă delictuală împotriva domnului Vasile Bănescu. Domnia sa ar trebui să caute adevărul la instituțiile statului și să evite convingerea că orice persoană împotriva căreia se exercită o acțiune penală este vinovată” – Irina Luminița Stanciu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*