Arestați după ce au vândut droguri în județul Constanța

Droguri găsite de polițiști. FOTO IPJ Constanța

Două persoane au fost arestate după ce au vândut droguri în județul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 22 ianuarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, trei dintre persoanele cercetate ar fi vândut sau intermediat vânzarea unor cantități de cristal, drog de mare risc (3-CMC),  către consumatori din județul Constanța, pentru sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

De asemenea, începând cu luna noiembrie 2023 și până în ianuarie 2024, o altă persoană cercetată ar fi comercializat substanțe psihoactive (2MMC), pentru sume cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei. Din probele administrate a rezultat că aceasta și-ar fi început activitatea infracțională din ziua în care a fost eliberat din penitenciar. 

În urma celor 3 percheziții efectuate la data de 22 ianuarie 2024, au fost descoperite și ridicate cantități de substanțe psihoactive (2MMC), porționate și ambalate în scopul comercializării, telefoane mobile, sume de bani, precum și alte mijloace de probă” – IPJ Constanța.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a doi bănuiți (membri ai aceleași familii) și măsura controlului judiciar față de alți doi.

Astăzi, 23 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor două persoane reținute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*