FOTO Studenții de la Ingineria și Protecția Mediului în Industrie de la UMC au vizitat stația de sortare și reciclare Polaris

Studenții de la Ingineria și Protecția Mediului în Industrie de la UMC au vizitat stația de sortare și reciclare Polaris. FOTO Polaris M Holding

Un grup de 21 de studenți ai Facultății de Electromecanică Navală, specializarea Ingineria și Protecția Mediului în Industrie- UMC, a vizitat Stația de sortare și reciclare din Constanța, cu scopul de a înțelege aspectele practice privind colectarea, sortarea și valorificarea deșeurilor.

Această vizită face parte din activitatea practică desfășurată în cadrul disciplinei din anul IV “Colectarea și tratarea deșeurilor”.

Pe parcursul vizitei, studenții au purtat o discuție interesantă cu Liliana Bellu, coordonator stație de sortare, privind provocările activității de colectare și sortare a deșeurilor în sistemele de management din România.

Studenților le-au fost prezentate procesele care au loc într-un astfel de centrul de colectare: sortarea deșeurilor, la bandă, pe categorii și culori, balotarea deșeurilor (hârtie, carton, aluminiu, Pet etc), reciclarea foliei LDPE în saci menajeri și folie industrială și depozitarea fracției umede la groapa de gunoi.

Studenții au fost însoțiți pe durata vizitei, de Prof. Dr. Ing. Viorel Panaitescu și de Florentina Vasilica, Asistent drd ing.

Vizitele în teren sunt deosebit de utile deoarece vizează două aspecte importante: pe de-o parte, permit o mai bună înțelegere, în practică, a informației primite la curs, și pe de altă parte, promovează un comportament eco-civic care poate fi aplicat în viața de zi cu zi a studenților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*