VIDEO Românii plătesc vinietă în multe țări din Europa, străinii când vin în România, nu. Mircea Banias, deputat PNL Constanța: “Cred că aici ar trebui lucrat”

Mircea Banias

Când vine vorba despre transporturi, România are de învățat, din păcate, la multe capitole. Dincolo de investițiile atât de necesare în infrastructura propriu-zisă, există anumite dificultăți și în implementarea altor măsuri. Spre exemplu, potrivit autorităților, șoferii românii sunt printre puținii care riscă sancțiuni la ei acasă pentru neplata vinietei. Dacă noi plătim plătim când circulăm cu mașina pe drumurile din multe țări europene, străinii nu achită această taxă când sunt pe șoselele din România.

Deputatul PNL Constanța, Mircea Banias, care este și membru în comisia de transporturi din Camera Deputaților, spune că lucrurile trebuie să se schimbe.

“Sistemul informatic din România îi verifică pe români, străinii dacă nu vor să își cumpere vinietă, nu pățesc nimic. Nu primesc amendă în Austria, spre exemplu. Acolo, ca român, dacă circuli fără vinietă primești după 30 de zile amenda acasă. Cred că aici ar trebui lucrat.’’ a menționat Banias pentru CTnews.

Deputatul liberal a vorbit și despre proiectul care prevede eliminiarea taxei de pod pentru anumite categorii de firme. Măsura este în discuție în Parlament și în lucru la Comisia de Buget Finanțe.

“Există acest proiect, are avizul negativ de la Camera Deputaților, dar în comisie este o cvasiumanimitate, toate partidele în comisia de transporturi susțin eliminarea taxei. Avizul până la urmă este consultativ și cred că prin vot politic ne putem impune această inițiativă.”

Pe de altă parte, Banias a apreciat efortul colegilor liberali din Constanța care au anunțat recent că în județ vor fi construite două noi spitale atâte de necesare. Obiectivele au fost aprobate spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Deputatul a ținut să precizeze și că rotativa guvernamentală între PSD și PNL va avea loc, în ciuda speculațiilor cum că negocierile ar fi în impas. Aceasta este programată să aibă loc în luna mai.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*