Arestat preventiv după ce a încercat să mituiască un polițist

Filtru de poliție rutieră. FOTO arhivă
Filtru de poliție rutieră. FOTO arhivă

La data de 13 iulie 2016, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unei persoane fără calitate specială pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi conducere fără permis.

În fapt, în data de 27.06.2016, în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu, agentul principal de poliţie I.M.G. a observat un autoturism condus de cetățeanul A.C., despre care cunoştea că nu posedă permis de conducere. Polițistul a pornit în urmărirea maşinii iar, conducătorul auto, la vederea acestuia, a accelerat.

În urma cercetărilor, autoturismul în cauză şi A.C. au fost depistaţi pe o stradă din localitatea Ovidiu, ocazie cu care acesta i-a oferit agentului de poliţie suma de 100 de Euro pentru a nu lua măsurile legale împotriva sa.

Agentul de poliţie a formulat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data de 30.06.2016 fiind organizată acțiunea de prindere în flagrant. A.C. a fost surprins în timp ce oferea polițistului suma de 400 de lei, în scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

Faţă de A.C. a fost dispusă măsura arestului preventiv, fiind solicitată instanţei menţinerea arestării pe durata procesului penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*