Arest preventiv pentru bărbatul care a dat foc apartamentului din Techirghiol

Judecatoria Constanta. FOTO Catalin Schipor

Bărbatul care sâmbătă seara a dat foc apartamentului din Techirghiol a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a trimis o informare legată de acest caz pe care o redăm integral.

“La data de 22.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.10.2023 şi până la data de 20.11.2023 inclusiv, a inculpatului M.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, prev. de art. 253 alin. 4 din C. Pen., violenţă în familie, prev. de art. 199 alin. 1, rap. la art. 193 alin. 2 din C.Pen., ameninţare, prev. de art. 206 alin. 1 din C. Pen., şi distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 din C. Pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. Pen.

În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:

În data de 20.10.2023, în timp ce se deplasau cu un autoturism dinspre localitatea Agigea către locuinţa comună din oraşul Techirghiol, inculpatul M.I. a lovit-o cu pumnul în zona feței pe soția sa, persoana vătămată M.A., a tras-o de păr și i-a smuls un cercel din urechea dreaptă, provocându-i leziuni ce necesită pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

În ziua următoare, la data de 21.10.2023, inculpatul a distrus mai multe bunuri din apartamentul pe care soția sa îl deţine în oraşul Techirghiol și a ameninţat-o cu acte de violenţă, cu moartea şi cu incendierea imobilului.

Apoi, în seara zilei respective, în jurul orei 21:00, inculpatul, aflat în dreptul blocului în care locuieşte soţia sa, a aruncat pe fereastra deschisă a balconului apartamentului ei mai multe obiecte vestimentare aprinse, provocând astfel incendierea imobilului.

Incendiul a afectat bunurile din balconul şi bucătăria apartamentului, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi. El fost soldat cu pagube materiale, neexistând victime.

La data de 22.10.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.10.2023 până la data de 20.11.2023 inclusiv, faţă de inculpatul M.I.” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*