Aproximativ 450 grame bijuterii din metal galben, fără documente legale au fost confiscate de polițiștii de frontieră în P.T.F. Ostrov

Bijuteriile de aur au fost confiscate. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Ostrov aproximativ 450 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur și fără documente legale, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

În data de 2 octombrie, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, unor persoane aflate într-un autoturism înmatriculat în Republica Bulgaria.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit asupra a două femei, 445 grame bijuterii din metal galben (brățări, lanțuri, inele, cercei și pandante), susceptibile a fi din aur.

Persoanele în cauză nu declaraseră bunurile și nici nu aveau documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Femeile au declarat că bijuteriile aparțin șoferului autoturismului, numitul M.D., cetățean moldovean în vârstă de 23 de ani. Acesta a declarat că le-a achiziționat din Turcia, pentru uz personal, şi nu deține documente de provenienţă pentru bunurile în cauză.

Bijuteriile, în valoare de aproximativ 72.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate la Trezoreria Constanța, iar poliţiştii de frontieră l-au sancționat contravențional pe bărbat cu amendă în cuantum de 5.000 lei, conform art. 18 din OUG 190/2000 republicată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*