Aproximativ 33.000 perechi de încălțăminte sport contrafăcute, în valoare de 5 milioane euro, depistate în Portul Constanța

Mărfuri contrafăcute. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectori din cadrul Birourilor Vamale de Frontieră Constanța și Constanța Sud au descoperit în Portul Constanța, în cele patru containere care fac obiectul dosarului penal în care este implicat un cetățean ucrainean cercetat în stare de arest, 32.932 perechi de încălțăminte sport, în valoare totală de 5.000.000 euro, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 10.06.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul Birourilor Vamale de Frontieră Constanța și Constanța Sud, au finalizat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în cele patru containere, pentru care un cetățean ucrainean a promis unei persoane suma de 90.000 USD din care a remis acesteia 20.000 USD, într-un dosar penal înregistrat la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanta.

Astfel, în cele patru containere au fost descoperite în total 32.932 perechi încălțăminte sport, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, în valoare totală de 20.000.000 lei (5 milioane de euro), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Întreaga cantitatea de bunuri, care face obiectul dosarului penal în care cetățeanul ucrainean este cercetat în stare de arest preventiv, a fost ridicată de către autoritatea vamală și lăsată în custodia declaranților vamali pe bază de proces-verbal, urmând a se propune masurile legale la finalizarea cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*