Aproximativ 250 amenzi contravenționale au fost aplicate într-o singură zi de către polițiștii locali constănțeni

Polițiștii locali au aplicat sancțiuni. FOTO DGPL Constanța

În cursul zilei de 18 iunie, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale din aria de competență.

În urma controalelor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 249 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 49.125 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare.

În domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 95 amenzi contravenționale în valoare de 12.125lei ( ponderea cea mai mare a reprezentat-o staționările/opririle neregulamentare de pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța).

În domeniul protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.600 lei pentru: executarea de lucrări de construcții fărăr a deține autorizatie de contruire, obstrucționarea controlului, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație, ocuparea domniului public, nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța ( lipsă autorizație/aviz program de funcționare), acte de comerț ilicit, etc.

În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 138 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 21.400 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*