Aproximativ 18.000 de studenți și rezidenți au început anul universitar la „Ovidius”

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) înregistrează cele mai bune rezultate din ultimii patru ani în ceea ce privește numărul candidaților înmatriculați.

Potrivit conducerii instituției, în anul universitar 2020 – 2021 la UOC activează în jur de 18.000 de studenți și rezidenți, la următoarele forme de studiu: licență, masterat, doctorat, rezidențiat, an pregătitor Limba Română și cursanți DPPD, în comparație cu anul precedent când s-au înregistrat 16.500 de studenți. Dintre aceștia, peste 5.000 de studenți, de la ciclurile de licență, masterat și doctorat, au început anul I de studiu, la 1 octombrie. Astfel, 3.684 de candidați admiși s-au înmatriculat în anul I de studiu la programele de studii universitare de licență și 1.330 de candidați admiși s-au înmatriculat la programele de studii universitare de masterat.

De menționat este faptul că în anul universitar 2020-2021, oferta educațională a UOC a fost diversificată cu noi programe de studii de masterat precum: Relații Publice și Dezvoltare Interculturală, Masterat didactic în Biologie, Masterat didactic în Științe inginerești aplicate, Masterat didactic în Psihologie, Masterat didactic în Administrarea afacerilor, dar și un nou program de studii de licență, Medicină dentară (în limba engleză). Acesta din urmă s-a dovedit a avea un impact puternic în rândul candidaților, astfel încât, din cele 48 de locuri scoase la concurs, 47 de locuri au fost ocupate încă din primul an.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*