Aproape trei sferturi dintre candidații constănțeni la Definitivat au promovat examenul

Gata de examen. FOTO Komsomolec

La nivelul județului Constanța, din totalul de 199 de candidați cu note la proba scrisă, 136 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a examenului de Definitivat.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea și soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 128 de candidați.

„După soluționarea contestațiilor numărul candidaților care au obținut definitivarea în județul Constanța este de 136, procentul de promovare înregistrat fiind 74,32 la sută”, au precizat sursele citate.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc luni, 3 august, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70 la sută în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*