Finanțare PNRR de șase milioane de euro pentru eficientizarea energetică a școlilor din Mangalia

Școla Gimnazială „Sfântul Andrei". FOTO: Primăria Mangalia

Mangalia va obține o finanțare de aproximativ șase milioane de euro pentru trei proiecte de creștere a eficienței energetice a clădirilor publice ce adăpostesc unități de învățământ, prin programul guvernamental, PNRR.

Cele trei proiecte se referă la lucrări de eficientizare energetică a clădirilor Liceului Teoretic „Callatis”, Școlii Gimnaziale „Sfântul Andrei” și Grădiniței Nr. 3 din Mangalia.

Conform documentațiilor tehnice, pereții exteriori ai clădirilor vor fi anvelopați, tâmplăria existentă va fi înlocuită, iar instalațiile de iluminat vor avea tehnologie LED, astfel încât economia de energie să fie realizată prin eliminarea oricăror pierderi.

Tot prin PNRR, Primăria Mangalia va primi finanțare pentru construirea a nouă blocuri tip nZEB pentru tineri, în timp ce, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, se vor moderniza mai multe străzi și trotuare din cartierul de case al orașului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*