Aproape două treimi dintre candidații constănțeni au promovat examenul de Bacalaureat 2021. Numai trei dintre ei au obținut media 10

Au fost afișate rezultatele la Bac. FOTO Arhivă
Au fost afișate rezultatele la Bac

La nivelul județului Constanța, rata cumulată de promovare, înainte de contestații, a examenului național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2021, este de 64,25 la sută. Dintre acești, din promoția curentă, rata de promovare este 70,9 la sută, iar din promoțiile anterioare – 27,22 la sută.

Astfel, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, au promovat 3.088 de candidați, dintr-un total de 4.086 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2.889 de candidați provin din promoția curentă, iar 199 de candidați din promoțiile anterioare. Numai trei candidați au obținut media 10.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • 57 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 0 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  • 58 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 27 / Istorie – 31)
  • 198 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/transmise luni, 5 iulie, până la ora 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*