Aproape două mii de imobile din comuna Ghindărești urmează să fie intabulate

OCPI Constanța

Aproape două mii de imobile din comuna Ghindărești, județul Constanța, au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru general au fost afișate atât la sediul Căminului Cultural Ghindărești, cât și pe site-ul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța și al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.

Potrivit OCPI, în urma lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul întregii unități administrativ – teritoriale (UAT), desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), în comuna Ghindărești din județul Constanța au fost identificate 1.980 de imobile, cu suprafața totală de 1.917,7368 de hectare. Lucrările de cadastru general sunt finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin OCPI Constanța și sunt gratuite pentru cetățeni.

Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru comuna Ghindărești au fost afișate în data de 06 iulie, iar data limită de depunere a contestațiilor este 04 septembrie 2020. La afișare, au fost prezenți  Vasile Simion, primarul comunei Ghindărești și Grecu Dorin Sasu, directorul OCPI Constanța.

“După deschiderea noilor cărți funciare, vor fi eliberate, gratuit pentru beneficiari, extrasele de carte funciară pentru informare și extrasele de plan cadastral, dar și certificatele de moștenitor, certificatele de legatar și certificatele de vacanță succesorală pentru proprietarii decedați, înscriși în cărțile funciare deschise ca urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică. În prezent, din totalul de 71 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Constanța, comuna Gârliciu este cadastrată în proporție de sută la sută, iar în alte 43 se desfășoară lucrări de cadastru general în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și la nivel de sector cadastral. Astfel, în comunele Horia și Topalu lucrările de cadastru general sunt în derulare, iar în comunele Mihai Viteazu, Istria, Cogealac, Mihail Kogălniceanu, Topraisar, Săcele, 23 August, Agigea, Amzacea, Castelu, Cobadin, Cuza Vodă, Deleni, Lumina, Mircea Vodă, Ostrov, Peștera, Saligny, Siliștea, Tuzla și Valu lui Traian înregistrarea sistematică a imobilelor va începe în perioada următoare. Prestatorii lucrărilor din aceste 21 comune vor fi desemnați în urma licitației organizate de către ANCPI în cadrul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020”, a precizat Grecu Dorin Sasu, directorul OCPI Constanța. 

“Este un moment foarte important pentru comunitatea noastră. Cadastrul general este un pas înainte atât la nivel individual, cât și local și național. Pentru finalizarea acestui proces este imperios necesar ca proprietarii imobilelor din comună să înțeleagă că au obligația de a verifica rezultatele lucrărilor de cadastru general și de a comunica eventualele erori sau nemulțumiri reprezentanților OCPI Constanța, în termenul prevăzut de lege”, a precizat Vasile Simion, primarul comunei Ghindărești.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*