Comuna 23 August, cadastrată din fonduri europene

Comuna 23 August, cadastrată din fonduri europene. FOTO: Primăria comunei 23 August

Peste 9.000 de imobile din comuna 23 August au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru general, desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), au fost afișate atât la sediul Primăriei Comunei 23 August cât și pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.

În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale (UAT) în comuna 23 August au fost înregistrate, gratuit pentru cetățeni, 9.721 de imobile cu o suprafața totală de 77.75,5526 de hectare.

Lucrările de cadastru general sunt finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru UAT 23 August au fost afișate în data de 17 august, iar data limită de depunere a contestațiilor este 17.10.2022. La afișare au fost prezenți Carmen Florina NASTASE din partea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța și Dănuț TRUȘCĂ viceprimarul Comunei 23 August.

În prezent, din totalul de 70 de UAT-uri din județul Constanța, patru sunt cadastrate integral (Gârliciu, Ghindărești, Topalu, Horia) iar în alte 51 de UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Potrivit OCPI, 21 de comune din județul Constanța beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară. În 16 dintre acestea lucrările sunt în desfășurare iar pentru două comune urmează să fie semnate contractele de prestări servicii. Pentru alte trei comune ANCPI va iniția o procedură de licitație pentru achiziția serviciilor de înregistrare sistematică a proprietăților.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*