Aproape 190 de kilograme de heroină au fost introduse în țară prin Portul Constanța. Marfa era ascunsă în 16 tone de curmale importate din Iran

Traficanți de droguri prinși. FOTO DIICOT

Aproape 190 de kilograme de heroină au fost introduse în țară prin Portul Constanța, iar marfa era ascunsă în 16 tone de curmale importate din Iran.

Potrivit DIICOT, la data de 09.10.2023 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

“În fapt, la data de 26.05.2022 membrii unei grupări infracționale organizate  formată din cetățeni români și străini au introdus în România, prin  Portul Constanța, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).
Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare inclusiv realizarea unei  livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor .
În urma cooperării judiciare  au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care au preluat  și deținut transportul supravegheat , aceștia fiind  reținuți și  ulterior arestați preventiv,
Din cercetările efectuate  a rezultat că inculpații  au fost coordonați de  un cetățean străin (turc), aflat pe teritoriul României.
În cursul acestei zile, cetățeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.
Activitățile de investigație au beneficiat de sprijinul EUROJUST și EUROPOL.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română” – DIICOT.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*