Aproape 10 la sută dintre vehiculele verificate în 2022 de RAR în județul Constanța prezentau pericol iminent de accident

Peste 70 la sută dintre vehiculele controlate de RAR, anul acesta în județul Constanța au prezentat deficiențe tehnice. FOTO cu rol iulstrativ

Registrul Auto Român a verificat în trafic, anul trecut, din punct de vedere tehnic, în județul Constanța, 1.834 de vehicule.

Dintre acestea, potrivit RAR, 72,08 la sută prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 175 (9,54 la sută) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în șapte la sută din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 2,18  la sută aveau probleme legate de identificare și 1,04 la sută aveau ITP fals, expirat sau anulat.

„Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, au transmis reprezentanții instituției.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 304 amenzi contravenționale și au fost retrase 286 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

La nivelul întregii țări, în anul 2022, Registrul Auto Român a verificat în trafic 76.440 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,04 la sută dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*