Aproape 1.600 de candidați s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Sesiunea august - septembrie 2020 a examenului național de bacalaureat începe luni, 24 august

Aproape 1.600 de candidați din județul Constanța s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului național de bacalaureat 2020, începând de luni, 24 august.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, din totalul celor 1.584 de candidați înscriși, 995 provin din promoția 2019 – 2020, iar 589 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Aceștia vor susține probele în 15 centre de examen – 13 în municipiul Constanța, și câte unul în Medgidia și Năvodari.

Probele scrise încep la ora 09.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 08.30. Toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat.

„Cadrele didactice din comisiile de examen s-au pregătit pentru această sesiune de bacalaureat urmărind respectarea tuturor prevederilor metodologice, precum și măsurile impuse de situația epidemiologică actuală. Ne dorim ca absolvenții să trateze cu responsabilitate acest examen astfel încât rezultatele finale să reflecte pregătirea anterioară și să completeze firesc parcursul educațional proiectat”, a afirmat inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după următorul calendar:

  • 24 august: Limba și literatura română;
  • 25 august: proba obligatorie a profilului;
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12.00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*