Apele Române Dobrogea – Litoral a început pregătirea plajelor pentru sezonul rece

Apele Române Dobrogea - Litoral a început pregătirea plajelor pentru sezonul rece. FOTO: ABADL

Odată cu preluarea suprafețelor de nisip de la operatorii de plajă Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) a început pregătirea sectoarelor pentru sezonul rece.

Potrivit reprezentanților instituției, activitatea de întreținere și pregătire a suprafețelor de plajă pentru iarnă se desfășoară concomitent pe trei tronsoane, cu specific și morfologie diferite. Acestea sunt:

  1. tronsonul 1 Corbu – Năvodari – Mamaia – Constanța;
  2. tronsonul 2 Agigea – Eforie Nord – Tuzla – Costinești;
  3. tronsonul 3 23 August – Olimp – Neptun – Jupiter – Cap Aurora – Venus -Mangalia – 2 Mai – Vama Veche.

Activitățile derulate de către ABADL prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța pentru pregătirea plajei pentru sezonul rece constau în:

  • igienizare manuală și mecanizată, acolo unde este cazul;
  • montarea gardurilor de stuf pe o lungime de aproximativ 6.500 de metri liniari pentru a preveni transportul nisipului prin acțiunea vântului, pe zona vestică limitrofă suprafeței de plajă;
  • realizarea dunelor de nisip, în zona de sud a litoralului, acolo unde eroziunea marină este pronunțată;
  • realizarea lucrărilor de afânare prin discuirea a suprafeței de plajă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*